U bent hier

WvCNL/PWRC Clubkampioenschappen 2018

Met ingang van dit jaar willen we de traditie van de clubkampioenschappen weer herstellen. Samen met onze zustervereniging PWRC organiseren we op zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober een gezamenlijk clubkampioenschap coursing en baanrennen.

Daarbij neemt de WvCNL op zaterdag de coursing voor haar rekening, de PWRC organiseert op zondag het baanrennen.

Dit evenement wordt gehouden op het coursingveld bij de renbaan van de Pekelder Windhonden Renclub (PWRC) 'Hoalt Voart Tr'in', Zaaiweg 4, Oude Pekela.

Aanmelden kan vanaf 9.00 uur, om 10.00 uur start de coursing.

Online inschrijven kan hier.

In verband met de voorbereiding is inschrijven voor 30 september 2018 wenselijk.

De officiële uitschrijving vind je hier.

Het clubkampioenschap coursing staat open voor alle leden van de WvCNL en PWRC, de volgende rassen dingen mee voor de verschillende titels:

  • Alle windhonden rasgroep 10
  • Basenji, Cirneco dell'Etna, Podenco Ibicenco, Podenco Canario, Podengo Português, Pharaohond uit rasgroep 5
  • Halfwindhonden

Om de titels wordt gestreden in de volgende klassen:

  • Clubkampioenschap: alle bovengenoemde rassen met een geldige startlicentie afgegeven door de WvCNL of PWRC of buitenlandse leden van de WvCNL of PWRC met een buitenlandse coursinglicentie.
  • Seniorenklasse: alle bovengenoemde rassen tot en met 10 jaar oud, waarvan vanwege de leeftijd de startlicentie verlopen is en de eigenaren lid zijn van de WvCNL of PWRC (Nederlandse en buitenlandse leden)
  • Open klasse: alle bovengenoemde rassen tot en met 10 jaar oud, zonder startlicentie of met een niet door de WvCNL of PWRC verstrekte startlicentie, waarvan de eigenaren wel lid zijn van de WvCNL of PWRC (Nederlandse of buitenlandse leden). Gelieve bij de inschrijving voor deze klasse aangeven of de hond solo dient te lopen.

Voor alle klassen geldt een minimum leeftijd van 15 maanden voor de kleine rassen (Whippet, Italiaanse Windhond, Cirneco dell'Etna, Basenji, Podengo Português medio en pequeno) en 18 maanden voor de grote rassen. 

Honden die op zaterdag meelopen in de coursing kunnen zondag niet deelnemen aan het baanrennen, en andersom.

In de pauze van dit evenement staat er een overheerlijke broodmaaltijd voor de deelnemers klaar. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Wil je hierbij aansluiten geef dit dan vooraf door aan Wubbe Heidekamp, bereikbaar op +31 597 613704.
 
Informatie over kampeermogelijkheden bij de PWRC staat hier. Verblijf op het kampeerterrein van de PWRC svp doorgeven aan Wubbe Heidekamp, bereikbaar op +31 597 613704
 
Informatie over de clubkampioenschappen, onderdeel baanrennen op zondag 7 oktober, geroganiseerd door de PWRC vind je hier