U bent hier

Triathlon 2018

Het traditionele WvCNL clubevenement in het Hemelvaart weekend, de Triathlon

Ook dit jaar zetten we de traditie voort. Op 11, 12 en 13 mei 2018 organiseren we de jaarlijkse Triathlon.

Dit evenement wordt gehouden op en bij de renbaan van de Pekelder Windhonden Renclub (PWRC) 'Hoalt Voart Tr'in', Zaaiweg 4, Oude Pekela.

De inschrijving is gesloten.

De jaarlijkse Triathlon is een besloten clubactiviteit, alleen leden van de WvCNL kunnen deelnemen. Wanneer je nog geen lid bent, maar wel wilt deelnemen, vraag dan meteen het lidmaatschap met dit formulier aan.

De Triathlon bestaat uit drie onderdelen:
  • Vrijdag 11 mei: Marathonren (crca 475 meter op de renbaan)
  • Zaterdag 12 mei: Hordenren (recht parcours op het coursingveld, circa 250 meter met maximaal 5 horden)
  • Zondag 13 mei: Solocoursing (op het coursingveld, circa 1000 meter)

De drie onderdelen verdeeld over die dagen, maakt dit clubevenement tot een unieke gebeurtenis in de windhondensport in Nederland. Drie dagen plezier voor hond en eigenaar. Elk onderdeel wordt slechts 1 keer afgelegd, dus van een te grote belasting is geen sprake, het is ook altijd mogelijk een aangepaste afstand te lopen.

Vrijdag start de Marathonren om 11.00 uur, op de renbaan met een afstand tot 475 meter. Een kortere afstand is uiteraard ook mogelijk. De finishtijd is bepalend voor het klassement.   

Zaterdag beginnen we om 13.00 uur met de Hordenren. Over een afstand van 250 meter staan maximaal 5 horden opgesteld. De deelnemende honden worden individueel uitgedaagd om over alle horden te springen. Het is een verrassend leuk onderdeel, de finishtijd is bepalend voor het klassement.    

Zondag is om 10.00 uur is de start van de Solocoursing, een coursingparcours waar elke hond individueel gedraaid en beoordeeld wordt. Een unieke gelegenheid om alle honden over lang afstand te kunnen volgen.

Alle tijden en punten worden meegenomen in een klassement, zo hebben we na drie onderdelen een top tien van de beste Triathlonhonden.    

Het is uiteraard van belang dat je hond in goede conditie moet zijn om aan deze Triatlhon mee te doen.

Het is niet verplicht om aan alle onderdelen mee te doen. Je kunt je ook opgeven voor één of twee onderdelen.

Informatie over kampeermogelijkheden bij de PWRC staat hier. Het is mogelijk om tussen de Triathlon en de Pinkstercoursing op het terrein van de PWRC te blijven kamperen of je caravan of camper te laten staan.  
Verblijf op het kampeerterrein van de PWRC svp doorgeven aan Dhr. W. Heidekamp, bereikbaar op +31 597 613704