Internationale CACIL Herfstcoursing 2020

2020 is een bijzonder jaar, vanwege de Covid19-crisis zijn er in alle landen van de wereld verregaande maatregelen genomen om het virus in te dammen. De situatie rondom het virus in Nederland is zo, dat het weer mogelijk is om coursingwedstrijden te organiseren. Daarbij nemen we natuurlijk de door de Nederlandse overheid afgekondigde maatregelen in acht. De meest recente maatregelen zijn te vinden op de site van de Rijksoverheid

Als deelnemer of bezoeker van één van onze wedstrijden dien je je uiteraard te houden aan de afgekondigde maatregelen. Op en rondom de wedstrijdlocatie zorgt de WvCNL er voor dat de maatregelen opgevolgd kunnen worden en handhaaft hierop. Volg dus altijd de aanwijzingen van WvCNL medewerkers op.

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2020 organiseert de WvCNL de Internationale CACIL Herfstcoursing 2020. De wedstrijd wordt gehouden op het strand van de zwemplas van Recreatiepark Ronostrand, Amerika 16, 9342 TC Een (navigatiecoördinaten: 53’6’0’’N 6’22’19’’E). 

Meer informatie over het Ronostrand vind je hier.

Start van de wedstrijd is op beide dagen om 10.00 uur, inleveren coursinglicenties tussen 8.30 en 9.30 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt €22,50 voor de eerste hond, alle volgende honden van dezelfde eigenaar €20,00. Het programmablad kost €1,00.

De voorlopige rassenindeling is als volgt:

Zaterdag 17 oktober: Afghaanse windhond, Azawakh, Basenji, Barsoi, Galgo Español, Saluki, Sloughi, Whippet Plus - Sprinter/National Klasse

Zondag 18 oktober: Chart Polski, Cirneco dell'Etna, Deerhound, Greyhound, Ierse Wolfshond, Italiaanse windhond, Italiaanse windhond - Sprinter/National klasse, Magyar Agár, Pharao hond, Podenco Canario, Podenco Ibicenco, Podengo Português, Whippet

Let op: De indeling van de rassen kan nog wijzigen als gevolg van de definitieve aantallen inschrijvingen in de verschillende klassen.

Met ingang van 1 juli 2020, 7.50 uur worden alle Whippets (standaard klasse) op de reservelijst geplaatst. Met ingang van 6 juli 2020, 20.01 uur worden ook de honden van alle andere rassen op de reservelijst geplaatst. Dat betekent dat honden nog wel aangemeld kunnen worden en in aanmerking komen voor een startplaats op de Herfstcoursing 2020, op het moment dat er honden afgemeld worden. Niet getreurd, in 2019 hadden we 17% afmeldingen (ongeveer 50 honden).

Online inschrijven voor de wedstrijd kan hier.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijd een licentieloop (haasvast) te lopen. De kosten hiervan bedragen €5,00.

De inschrijving voor de Herfstcoursing 2020 is gesloten op woensdag 16 september 2020 om 21.00 uur.

Wanneer de officiële uitschrijving is, komt deze hier beschikbaar.

Om voor het CACNL in aanmerking te komen dien je tegelijk met de inschrijving een bewijs van een behaalde U-kwalificatie op een kampioenschapstentoonstelling op de minimale leeftijd van 15 maanden in te leveren. Dit kan door het te uploaden via het online inschrijfformulier.

Voor mededinging naar een CACIL dient een bewijs van minimaal een ZG beoordeling, behaald in een volwassen klasse op een CACIB-tentoonstelling bij de inschrijving, via het online inschrijfformulier, worden meegestuurd.

Afmelden kan tot de uiterste inschrijfdatum via het wedstrijdsecretariaat, per mail: wedstrijdsecretaris@wvcnl.nl, of per post: Wedstrijdsecretariaat WvCNL, t.a.v. G. Nijkamp, Hohenhorst 7, D-49828 Neuenhaus, Duitsland, of Fax: 0049 5941 920648

Op de dag voorafgaand aan de wedstrijd (vrijdag 16 oktober) is er vanaf ongeveer 16.00 uur een training voor niet aan de wedstrijd deelnemende honden. Deze training is voor leden van de WvCNL gratis, niet leden betalen een bijdrage van €3,00 per hond.

Online inschrijven voor de training kan hier.

Overnachten

Ronostrand heeft uitstekende mogelijkheden om te overnachten met caravans, campers en tenten. De camping is van alle luxe voorzien. Overnachten met caravan, camper of tent tijdens de Herfstcoursing kost €22,50 (inclusief toeristenbelasting) per eenheid per nacht, inclusief personen, honden, elektra en WiFi.

Graag op het online inschrijfformulier aangeven of je op de camping wilt overnachten en je verwachte aankomst- en vertrekdatum. Er zijn geen beperkingen aan de aankomst- en vertrekdatum, dit bij aankomst bij de receptie melden. Aankomst- en vertrektijd is tussen 12.00 uur en 17.00 uur, aankomst na 17.00 uur graag telefonisch melden op de aankomstdag bij het Ronostrand. Bij de receptie zijn tevens de toegangscodes voor de gratis WiFi verkrijgbaar. Het restaurant is vanaf donderdag geopend.

Als je op de camping blijft overnachten vragen we in het inschrijfformulier het kenteken van je auto of camper. Deze is nodig om op een gemakkelijke manier toegang te krijgen tot het Ronostrand met het nieuwe kenteken-herkenningssysteem.

Het Ronostrand heeft ook een mogelijkheid om een huisje of stacaravan te huren. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met het Ronostrand.

LET OP: Wanneer je eerder in het seizoen al een huisje of stacaravan via het Ronostrand gereserveerd hebt, dien je deze opnieuw te reserveren. Neem hiervoor contact op met het Ronostrand.