U bent hier

Aanvullende eisen Frankrijk (extra info 29 januari 2016)

Door Webmaster op di, 26/01/2016 - 06:29

Denkt u er over om met uw hond deel te nemen aan een ren- of coursingwedstrijd in Frankrijk? Houdt u dan rekening met de volgende informatie, die we ontvingen van de Commissie voor de Windhondenrensport.

Om in Frankrijk aan rennen en coursings deel te kunnen nemen moeten er vanaf 1-1-2016 een paar extra zaken geregeld worden.
In principe komt het er op neer dat men als buitenlander 2 zaken moet regelen.
Men moet een formulier invullen (Formulaire_enregistrement_etranger) en dat tezamen met een van de kopie stamboom naar de SCC (Franse kennelclub) mailen, dit is voor de registratie van de hond(en) en moet  per hond gedaan worden; dit is eenmalig.
Verder is er een formulier (Assurance A 2016) waarmee men de verzekering voor de hond(en) aanvraagt per jaar, er kunnen meerdere honden op 1 formulier. Omdat het een verzekering betreft zijn er kosten aan verbonden.
De eerste hond is gratis en iedere volgende hond kost €3,- en er komt ook nog € 10,- administratiekosten bij.  Dit formulier moet men naar een Franse club opsturen die verder alles regelt. Normaal gesproken doet men dat naar de club waar men dit jaar de eerste wedstrijd wilt lopen.
Van die club krijgt men dan Franse licenties, waarmee men het hele jaar kan deelnemen.

De WvCNL heeft momenteel niet meer informatie dan hierboven geciteerd. We proberen nog te weten te komen wat voor soort verzekering het betreft, wat de dekking is (alleen Frankrijk of ook buiten Frankrijk) en wat de mogelijkheden zijn als men kan aantonen dat de hond al een afdoende verzekering heeft.

Aanvullende informatie van de CvW op 29 januari 2016:

De speciale licentie wordt ge-eist door de Société Centrale Canine (S.C.C.) voor alle nationale en internationale disciplines met honden. De licentie is met inbegrip van een W.A.-verzekering voor derden en geldt dan voor alle honden die op de licentie vermeld staan, daarnaast nog een schadeverzekering voor de 1e ingeschreven hond en € 3,00 voor de andere honden als optie.
Wat betreft het Werld Kampioenschap 2016 in Toulouse het volgende:
Voor het W.K. 2016 maakt de S.C.C. een uitzondering op deze regel, de buitenlandse deelnemers hoeven niet aan deze eisen te voldoen maar die uitzondering geldt uitsluitend voor dit evenement.
In gevolge artikel 1.5.3 heeft Frankrijk er voor gekozen om geen z.g. “vriendschappelijke ren” voor sprinters tijdens het W.K. te laten lopen.
,,   ,,            ,,        1.2 – de Italiaanse windhondjes zijn niet verplicht om een muilkorf te dragen.

Op de website van de Franse tegenhanger van de Raad van Beheer zijn de aanvraagformulieren te downloaden.

Op deze pagina voor de verzekering (1). Onderaan staan de voorwaarden (2) (3) (4).
Op deze pagina voor de licenties (5).